Szűkített avantgárd

art-atlan Címkék: filmek zenészek2010.11.18. 16:35

2010. november 24-én szerdán Lichter Péter mesél nekünk az amerikai avantgárdról, majd Sidney Peterson The Cage (1947) című filmje kerül vetítésre, aztán a Szűkített Kvartett fog improvizálni.

19:00
Lichter Péterrel beszélgetünk és a The Cage cimű filmet vetítjük.

21:00
Szűkített Kvartett zenél

 

A november 24-ei alkalommal vendégünk lesz Lichter Péter, aki az ELTE filmtörténet-kommunikáció szakán diplomázott 2009-ben. 2002-óta készít kísérleti kisjátékfilmeket, amelyeket számos hazai, illetve külföldi (Mediawave, Cinefest, Magyar Filmszemle, Tunisz, Madridi Kísérleti Filmek Hete stb.) versenyprogramjában bemutattak vagy díjaztak. Ezen az estén az amerikai avantgárd rejtélyeibe fog minket beavatni Sidney Peterson The Cage című műve segítségével. A film 35 perc.

21:00 órától a Szűkített Kvartett fog improvizatív módon filmzenét létrehozni. A Szűkített Kvartettben a Club Era hegedűse (Bakai Márton) és dobosa (Clemente Gábor) egy csellistával (Pribay Valéria) egészül ki. Ez az elmélyülten szenvedélyes muzsika magyar népzenei gyökerekből táplálkozik, fő jellemvonása az adott pillanatban a színpadon megszólaló, szabad improvizáció. A szenvedélyességet itt komolyan kell venni, ugyanis a hegedűvirtuóz Bakai Marci olyan részvéttel viseltetik minden népek zenéje és saját játéka iránt, hogy miközben muzsikál, mindenki figyelmét leköti. (tajtekos.hu)

A belépés ingyenes.
500 ft-os hozzájáruló jegyet lehet venni, ami a szervezők, zenészek munkáját támogatja.

Artkatakomba BP Szt. István Krt 2/pince (Jászai Mari térnél, Meki előtt)

A bejegyzés trackback címe:

https://articsokafilmklub.blog.hu/api/trackback/id/tr412457446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása