Neti Sanyi és a képcső

art-atlan 2011.02.15. 14:41

2011. február 19-én, szombaton ismét jelentkezik az Articsóka filmklub. Helyszín a FOLKBEATS fesztivál, Fáklya klub. A MEDIAWAVE fesztivál legjobb filmjei mellett a „NETI SANYI”-t, Szomjas György és Halmos Béla filmjét nézzük meg.
A vetítés vendége Halmos Béla lesz.

18:00 MEDIAWAVE fesztivál legjobb rövidfilmjei
19:30 Halmos Béla bácsi és a Neti Sanyi c. film

 

Február 19-én ismét különleges élmény részese lehet az, aki ellátogat szombaton a Fáklya klubba. Itt ugyanis a Folkbeats fesztivál részeként egész délután a 20 éves MEDIAWAVE fesztivál filmjeiből lesz vetítés.
18:00 órától a legjobb nemzetközi rövidfilmekből összeállított blokkot láthatjuk. Többek között a román Képcső c. filmet vagy a számos rangos fesztiválon díjazott Darázs c. alkotást vetítjük.
19:30-tól Dr. Halmos Béla lesz a vendégünk, aki városrendező építész, táncházzenész, a Kalamajka együttes prímása, a hangszeres népzene kutatója/oktatója, a zenetudományok kandidátusa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem óraadó tanára, a Hagyományok Háza Táncház Archívumának alapítója/vezetője. Béla bácsi és Szomjas György által készített Muzsikusportrék: népzene-történeti sorozatának NETI SANYI c. darabját nézzük meg. A film 55 perces és 2000-ben készült.
A vetítés előtt és után beszélgetés Béla bácsival.

A belépés ingyenes!
Helyszín: Fáklya klub Bp. VI. ker. Csengery u. 68.

Az este folyamán fellép még a:
Barbaro
Kerekes Band
Balkán folkbeats party (dj.Draganoise, Bosznia) infó:itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://articsokafilmklub.blog.hu/api/trackback/id/tr282662956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása