Balázs Béla és T. Bali (október 13.)

art-atlan Címkék: filmek zenészek2010.10.06. 21:26

Az Articsóka Filmklub október 13-án szerdán 19 órától megnyitja kapuit. A nagyszabású megnyitó ünnepségre minden kultúra kedvelő és újdonságra fogékony embert szeretettel várunk. Az Artkatakomba teljesen megújulva, nagyobb termekkel, igényesebb környezettel fogadja be a filmklubot.

Balázs Béla Stúdió

Az estét Kodolányi Sebestyén nyitja meg, aki a BBS Archívum vezetője. Beszél majd a magyar filmművészet és filmtörténet meghatározó és legendás intézményéről, annak működéséről, alkotóiról és természetesen a filmekről is. Az 1959-ben alakult BBS a kísérleti film és a magyar fiatal film legfontosabb műhelye volt, 271 rendező alkotott a műhelyben, 511 film készült a stúdió berkeiben, köztük számos jelentős és néhány kultikussá vált alkotás. Olyan alkotók kezdték itt pályájukat, mint Huszárik Zoltán, Elek Judit, Gaál István, Sára Sándor, Szabó István, Tímár Péter és további számos jelentős filmalkotó. Az este folyamán a kezdeti évek alkotásaiból csemegézünk.

T.Bali (N.O.I.) hanginstallációja

A BBS filmek után közvetlenül T.Bali fog improvizálni szürreális, avantgárd, kísérleti filmekre. Temesvári Balázs zeneszerző, kísérleti zenész, elsősorban színházi és táncszínházi produkciókhoz ír zenét. Saját zenekara a gyakran változó felállású I. O. N. (N.O.I), performance-jellegű, ambient alapokon nyugvó kimagaslóan igényes underground kísérleti zene. T. Bali gyakran dolgozik Szemző Tiborral, játszik a Gordiusi Čomóban, amellyel számos külföldi fellépésen vett részt, egyebek mellett felléptek a londoni Royal Hallban, Frankfurtban, Moszkvában, Kanadában. Nevéhez fűződik a Moszkva tér és Iszka utazása című filmek zenéje is. (PORT.hu)
Az este folyamán különleges élményben lesz majd részünk.

A belépés ingyenes!
Artkatakomba BP
Szt. István Krt 2/pince (Jászai Mari térnél, Meki előtt)

A bejegyzés trackback címe:

https://articsokafilmklub.blog.hu/api/trackback/id/tr462351731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása